Skip to main content

* Inlägget är att se som reklam för Hedvig. Vi reserverar oss för ev. felskrivningar. Se vår disclaimer.

Hedvig Premium - Konsumenternas

Poäng 4,3 av 5 på konsumenternas.se (2023-06-01)

Hedvig - Trustpilot

Betyg 4,5 av 5 på Trustpilot (2023-06-01)

 • Hedvig Premium har marknadens högsta maxbelopp på 160 000kr
 • Du kan välja 0kr i fast självrisk
 • Självriskperioden är ett helt år
 • Tandvård vid olycka, gingivit, betfel m.m. (Standard / Premium)
 • Röntgen samt strålbehandling / cellgifter (Standard / Premium)
 • Receptbelagd medicin (Standard / Premium)
 • Du får 10kr i rabatt per månad för varje värvad vän
Se ditt pris

*Annonslänk

Hedvig har sedan 2017 jobbat med försäkringar och år 2023 blev det även starten för Hedvig hundförsäkring.

Speciellt med Hedvig är att det är en digital upplevelse med snabb hantering och utbetalning. Dessutom går 75% av det du betalar in till skadepoolen. Blir det pengar över så doneras det till välgörenhet. Enligt Hedvig ska upplägget motverka att man snålar med utbetalningar, eftersom Hedvig inte kan tjäna mer på att betala ut mindre.

Hedvig erbjuder även en värvningsrabatt på 10kr per värvad vän. Både du och din vän får då 10kr i rabatt per månad så länge vännen har kvar sin försäkring. Teoretiskt kan du värva vänner ända tills du får en gratis hundförsäkring.

Vad ingår i Hedvig hundförsäkring?

Hedvig hundförsäkring är uppdelad i tre paket: Basic, Standard och Premium.

Hedvig Basic

Hedvig Basic är en enkel veterinärvårdsförsäkring utan något extra. Då med ett maxbelopp på 30 000kr. Basic är för dig som vill betala så lite som möjligt per månad och är beredd att betala ur egen ficka om något händer.

Hedvig Standard

Hedvig Standard har ett maxbelopp på 60 000kr per år. I vår jämförelse av hundförsäkringar kan man se att det är bra omfattande villkor med t.ex. receptbelagd medicin, rehab, kejsarsnitt, röntgen, strålning / cellgifter, beteenderubbningar, ordinerat foder och tandvård vid olyckor m.m.

I skrivande stund visar våra exempelpriser i förhållande till villkorens omfattning i jämförelsen, att Hedvig standard verkar vara en mycket prisvärd hundförsäkring. Du kan välja 0 kr eller 1500kr i fast självrisk, men endast 25% som rörlig del för standard.

Om du letar efter en bra och prisvärd hundförsäkring med maxbelopp på 60 000 kr, så är detta absolut något att titta närmare på.

Hedvig Premium

I Hedvig Premium för du marknadens högsta maxbelopp på hela 160 000kr per år. Villkoren påminner mycket om standard, men du kan t.ex. välja 15% istället för 25% i rörlig självrisk (samt 0kr i fast självrisk). Dessutom är maxbeloppen högre än Hedvig Standard, för medicin, rehab, strålning / cellgifter m.m.

Hedvig Premium ligger med i toppen i Konsumenternas jämförelse av hundförsäkringar, med ett betyg på 4,3 av 5. Allt pekar på att detta är en hundförsäkring i toppskiktet och något att kika på om du letar efter bästa hundförsäkringen.

Villkor och omfattning

I vår jämförelse av hundförsäkringar kan man se att Hedvig Standard och Premium har omfattande villkor som ligger i linje med många andra hundförsäkringar i toppskiktet där t.ex. receptbelagd medicin, kejsarsnitt, röntgen, strålbehandling / cellgifter och tandskador ingår.

Dolda fel

Hedvig hundförsäkring ersätter dola fel om hunden skulle lida av en ärftlig sjukdom eller annat fel som utvecklats före försäljningen och inte kunnat upptäckas tidigare.

Självrisk

Med Hedvig kan du välja 0kr i fast självrisk vilket inte är så vanligt, men som vi t.ex. sett hos Lassie hundförsäkringar. Du kan även välja 1500 kr i fast självrisk för Standard och Premium, samt 3500 kr i fast självrisk för Basic.

Den rörliga delen ligger på 15% för Premium och 25% för Standard eller Basic. Avsaknaden av 15% i rörlig del för Standard kan vara en nackdel för en del.

Du kan välja 0kr i fast självrisk!

Självriskperiod

Med en självriskperiod på 365 dagar ligger Hedvig hundförsäkring i framkant. Du betalar då endast en fast självrisk inom den tiden. Många etablerade hundförsäkringar har betydligt kortare självriskperiod.

Självriskperioden är hela 365 dagar

Livförsäkring

I Hedvig Premium ingår en livförsäkring om ditt djur skulle avlida av en olycka, sjukdom eller måste avlivas av veterinär. Du kan få upp till 30 000kr för din hund utan självrisk.

Livförsäkring ingår i Premium

Rabatter

Det finns en högst unikt upplägg för att få Hedvig rabatt, där du via en personlig länk eller rabattkod kan värva dina vänner. För varje värvad vän får både du och din vän 10kr i rabatt på månadspremien. Du behåller månadsrabatten så länge din vän har kvar sin hundförsäkring.

Det fina är att du kan kombinera dina månadsrabatter och få tillslut få en riktigt billig hundförsäkring. Ja teoretiskt kan du till och med tillslut uppnå en gratis hundförsäkring om du har väldigt många vänner.

Hedvig kallar rabatten Hedvig Forever. (*Annonslänk)

10kr i rabatt per värvad vän – Teoretiskt kan du få en gratis hundförsäkring

Omdömen

Trustpilot

Hedvig har höga betyg på Trustpilot, med 4,5 av 5 i skrivande stund. Notera att detta dock gäller alla typer av försäkringar och tjänster som Hedvig erbjuder.

Konsumenternas

I Konsumenternas oberoende jämförelse ligger Hedvig Premium i toppskitet med betyget 4,3 av 5, precis efter Lassie (*annonslänk), Manypets, Agria och Trygg Hansa.

8.9

Vårt betyg

Slutsats

Hedvig Hundförsäkring omdöme

Hedvig är visserligen ny inom hundförsäkringar, men de har funnits med sedan 2017. Man har ett upplägg där 75% av det du betalar in läggs i en skadepool. Blir det pengar över skänkts de till välgörenhet. På så sätt finns det inget incitament för Hedvig att snåla med utbetalningar.

När det gäller Hedvig hundförsäkring Standard eller Premium, så ligger de bra till i vår jämförelse med generösa villkor som påminner om t.ex. topprankade Lassie hundförsäkring.

Våra exempelpriser i jämförelsen tyder på att du får mycket för pengarna för Standard och Premium.

Betyg Hedvig Premium, från Konsumenternas omräknat i procent (2023-05-31)

Veterinärvård

88%

Veterinärvård mer omfattande

86%

Livförsäkring

76%

Kundomdömen omräknat i procent (2023-05-31)

Trustpilot

90%

Vårt omdöme för prisvärdhet och rabatter (2023-05-31)

Prisvärdhet och rabatter

95%

Plus

 • Premium har marknadens högsta maxbelopp på 160 000kr
 • Självriskperioden är hela 365 dagar
 • Du kan välja 0kr i fast självrisk
 • Villkoren är omfattande för Standard och Premium
 • Hedvigs upplägg gör att de inte tjänar på att snåla med utbetalningar
 • Du får 10kr i rabatt per värvad vän per månad.
 • Hedvig Standard och Premium är till synes prisvärda i vår jämförelse
 • Livförsäkring ingår i Premium

Minus

 • Hedvig standard har endast 25% i rörlig självrisk som val
 • Ny aktör inom hundförsäkringar

Vanliga frågor om Lassie hundförsäkring

En billig hundförsäkring är normalt mindre omfattande, har lägre maxbelopp och högre självrisk. Se exempel på billiga hundförsäkringar i vår jämförelse. Glöm inte att kontrollera om du kan nyttja någon typ av rabatter.

Vilken hundförsäkring som är mest prisvärd, beror på vilken omfattning du är ute efter och vad du tycker är viktigt. I vår jämförelse av hundförsäkringar kan man se att Hedvig Standard och Hedvig Premium hundförsäkring har bra och omfattande villkor. Våra exempelpriser antyder också att Hedvig ligger bra till prismässigt.

Med Hedvig Forever rabatt kan du få 10kr per månad  i rabatt per värvad vän, då via din personliga länk eller rabattkod.

Både du och din vän får 10kr i rabatt vardera på månadspremien så länge båda har kvar sin försäkring. Om du värvar flera vänner adderas rabatten och teoretiskt kan du till slut få en gratis hundförsäkring.

Se Hedvig i vår jämförelse av hundförsäkringar.

Lämna ett svar