Skip to main content

* Inlägget är att se som reklam för Lassie. Vi reserverar oss för ev. felskrivningar. Se vår disclaimer.

Lassie Stor

 • Möjlighet till en av marknadens högsta maxbelopp på 150 000kr
 • 365 dagars självriskperiod och möjlighet att välja okr i fast självrisk
 • Tand- eller bettbesvär orsakade av olycksfall och TR/FORL.
 • Röntgen, strålbehandling / cellgifter ingår (Mellan / Stor)
 • Förebyggande poängsystem i app ger upp till 25% rabatt på premien
 • Kompisrabatt ger 500kr i rabatt per kompis som använder din kod

När vi först skrev denna recension var Lassie hundförsäkring en helt färsk nykomling. Nu drygt ett år senare verkar man ha fått många nya kunder och lyckats etablera sig på Svenska marknaden.

Nyheter är bl.a. att man introducerat en uppfödarförsäkring (mer om den längre ner) och att man numera kan välja 0kr i fast självrisk.

Genom en smart app med poängsystem, ges rabatt på upp till 25% av premien för förebyggande åtgärder. Man belönar alltså åtgärder som man anser ge hunden ett friskare liv. Man har även en kompisrabatt som innebär att om du lyckas få kompisar att teckna Lassie, så får ni båda 500kr i rabatt. Kompisrabatten kan adderas så att, om vi förstår det rätt, du till tillfälligt kan få en gratis hundförsäkring.

Vad ingår i Lassie hundförsäkring?

Först och främst har man delat upp hundförsäkringen i tre paket: Mini, Mellan och Stor. Ett upplägg vi känner igen från t.ex. ManyPets eller Moderna.

Mini

Lassie Mini är en enkel veterinärvårdsförsäkring utan något extra, med ett maxbelopp på upp till 30 000kr. Villkor och omfattning påminner om t.ex. Moderna Enkel, eller ManyPets Bas. Mini bör passa den som vill ha låg månadskostnad och är beredd att betala ur egen ficka om något händer.

Mellan

Lassie Mellan har ett maxbelopp på 60 000kr. I vår jämförelse kan man se att det också är frågan om generösa villkor där exempelvis medicin, rehab, foder, tandskador, kejsarsnit, röntgen och strålbehandling ingår.

Vi har även gjort stickprov och tagit fram exempelpriser. Där kan vi se att Lassie Mellan verkar vara en mycket prisvärd hundförsäkring jämfört med motsvarande försäkringar från konkurenterna. Om du vill se ditt pris på deras hundförsäkring kan du gå till Lassies priskalkylator.

I mellansegmentet, för dem som letar efter en prisvärd hundförsäkring, tycker vi att Lassie Mellan är vinnaren och i vår jämförelse delar vi här ut vår subjektiva benämning: ”Mest prisvärda hundförsäkringen 2022”.

Stor

Lassie Stor erbjuder marknadens högsta maxbelopp på hela 150 000kr per år. Villkor och omfattning är liknande för Mellan och Stor, men för det senare ligger ersättninsnivåerna för t.ex. rehab eller medicinskt foder lite högre.

I kampen om den bästa och mest omfattande hundförsäkringen i premium-segmentet i vår jämförelse av hundförsäkringar, så ligger Lassie helt klart med i det absoluta toppskitet.

Villkor och omfattning

I vår jämförelse kan vi se att Lassie Mellan och Lassie Stor har generösa villkor och ligger i toppskitet om du frågar oss på försäkrahunden.nu.

Exempelvis ersätter man, för Mellan och Stor, receptbelagd medicin, kejsarsnitt, röntgen, strålbehandling / cellgifter och tandskador. Detta är i liknande omfattning som andra lite mer omfattande hundförsäkringar, då exempelvis Moderna Trippel, ManyPets Standard / Premium och ICA. Noterbart är att man även (likt ManyPets) ersätter beteenderubbningar och ordinerat foder.

Av vad vi kan se i villkoren ersätter man inte tandsjukdomar, förutom TR / FORL som är mest vanligt bland katter. Lassie har samma villkor för hund och katt, vilket kan vara bra att känna till.

Dolda fel

Lassie hundförsäkring täcker dolda fel, vilket är en trygghet när man köper en hundvalp. Villkoret för att dolda fel ska gälla är att hunden blivit undersökt av veterinär innan 120 dagars ålder och sedan dess sedan varit oavbrutet veterinärvårdsförsäkrad.

Självrisk

Valet för självrisk är antingen 0kr, 1500 kr eller 3500 kr i fast självrisk och sedan 15% eller 25% i rörlig del. Att man man välja 0kr i fast självrisk är ganska unikt. Det finns t.ex. hos Manypets, men då bara upp till en viss ålder.

Möjlighet att välja 0kr i fast självrisk

Självriskperiod

Lassie hundförsäkring har en mycket generös självriskperiod på hela 365 dagar, vilket är den längsta självriskperioden på marknaden tillsammans med ManyPets och Folksam. Du betalar bara en fast självrisk per självriskperiod.

Självriskperiod på 365 dagar

Livförsäkring

Livförsäkringen är ett tillval som innebär att hundens värde betalas ut om hunden avlider. Här finns ett tak på max 30 000kr. Livförsäkringen upphör då hunden fyller 8, 10 eller 12 år beroende på ras.

Tillägg: Uppfödarförsäkring

Lassie har numera även en uppfödarförsäkring, som kan tecknas individuellt per djur och anpassat för din avelsinriktning. Det handlar t.ex. om: Kejsarsnitt, fertilitet, dolda fel för uppfödare och valpförsäkring.

Upp till 25% rabatt med smart app

Alla ärenden kan skötas i Lassies app. Skadeanmälan, frågor, villkor, men framför allt ett poängsystem som ger dig rabatt på upp till 25% för att genomföra förebyggande åtgärder med syfte att ge en friskare hund.

Kompisrabatt – Få 500kr i rabatt per värvad kompis

Lassie hundförsäkring erbjuder kompisrabatt, som innebär att om en kompis använder din personliga kod när den tecknar en Lassie hundförsäkring, så får både du och din kompis 500kr vardera i rabatt. Det fina är att du kan addera rabatterna per kompis, vilket t.o.m. tillfälligt kan ge dig en gratis hundförsäkring.

Högt rankad

Konsumenternas jämförelse är Lassie högst rankad (Tillsammans med ManyPets Premium) med betyg 4,7 av 5. Kunderna ger också höga betyg med i skrivande stund 4,6 av 5 på Trustpilot.

9.3

Vårt betyg

Slutsats

Lassie Hundförsäkring omdöme

Lassie är en ny aktör på marknaden, men har nu efter drygt ett år lyckats etablera sig på Svenska marknaden. Ett till synes techinriktat försäkringsbolag och något av en frisk fläkt. Man arbetar förebyggande med ett belöningssystem via en app med upp till 25% rabatt. Win win, bra för kunden och bra för Lassie.

Villkoren är generösa och i vår jämförelse ser man likheter med ManyPets. Möjligen är det en nackdel att de inte täcker tandsjukdomar (Förutom TR). Men å andra sidan om månadskostnaden är attraktiv, så vägs det kanske upp.

Även om priset på en hundförsäkring kan variera mycket beroende på t.ex. ras m.m. så indikerar våra stickprov och exempelpriser att Lassie har en attraktiv och konkurenskraftig premie. Räkna på ditt pris för Lassie här. Lägg till att du kan få upp till 25% rabatt via Lassies app och dessutom 500kr i rabatt per värvad kompis, så har du en mycket bra och billig hundförsäkring.

Faktum är att Lassie Mellan seglar upp som vår favorit om man söker en prisvärd hundförsäkring i mellansegmentet med maxbelopp på 60 000kr. Men även när det gäller Premium, för de som vill ha det allra bästa, så är Lassie Stor högst rankad högst av alla på Konsumenternas jämförelse.

Betyg Lassie Stor, från Konsumenternas omräknat i procent (2022-11-28)

Veterinärvård

100%

Självrisker

100%

Livförsäkring

90%

Begränsningar

82%

Kundomdömen omräknat i procent (2022-11-28)

Trustpilot

92%

Vårt omdöme för prisvärdhet och rabatter (2022-11-28)

Prisvärdhet och rabatter

95%

Plus

 • Möjlighet till en av marknadens högsta maxbelopp på 150 000kr
 • Självriskperiod om hela 365 dagar
 • Möjlighet att välja 0kr i fast självrisk
 • Generösa villkor och omfattning
 • Upp till 25% rabatt med smart app med förebyggande åtgärder
 • Kompisrabatt på 500kr per värvad kompis
 • T.ex. Lassie Mellan är till synes mycket prisvärd för våra exemelpriser
 • Röntgen, strålbehandling / cellgifter ingår i ”Mellan” och ”Stor”
 • Uppfödarförsäkring som tillval

Minus

 • Tandsjukdomar ingår ej (förutom TR)
 • Ny aktör på marknaden

Vanliga frågor om Lassie hundförsäkring

Varje kompis som tecknar Lassie djurförsäkring med din kod, ger både dig och din kompis 500kr i rabatt. Du kan addera 500kr för varje värvad vän.

Genom att arbeta förebyggande och samla poäng i din app, så ökar chansen till ett friskare liv för din hund. Som belöning får man upp till 25% i rabatt.

Du måste själv avgöra vad som är bäst för dig och din hund. I Konsumenternas oberoende jämföresle har dock Lassie Stor tillsammans med ManyPets Premium högst poäng av alla hundförsäkringar. I vår jämförelse av hundförsäkringar, kan det även bekräftas att just Lassie och ManyPets ligger i topp.

Lämna ett svar