* Detta inlägg innehåller annonslänkar. Vi reserverar oss för ev. felskrivningar. Se vår disclaimer.

* Inlägget är att se som reklam för Lassie

Lassie Stor

Betyg 4,3 av 5 på konsumenternas.se (2021-10-05)

Lassie Mellan

Betyg 4,1 av 5 på konsumenternas.se (2021-10-05)

 • Möjlighet till marknadens högsta maxbelopp på 150 000kr
 • 365 dagars självriskperiod
 • Tand- eller bettbesvär orsakade av olycksfall
 • Röntgen, strålbehandling / cellgifter ingår (Mellan / Stor)
 • Förebyggande poängsystem i app ger upp till 25% rabatt på premien

Lassie hundförsäkring är en nykomling och frisk fläkt bland hundförsäkringar. Genom en smart app med poängsystem, ges rabatt på upp till 25% av premien för förebyggande åtgärder. Man belönar alltså åtgärder som man anser ge hunden ett friskare liv.

När vi läst på om villkoren, se exempel i vår jämförelse, så ser vi att det är generösa villkor. Det finns även möjlighet att få marknadens högsta maxbelopp på hela 150 000kr (Lassie Stor). Kan Lassie hundförsäkring till och med vara en utmanare till topprankade ManyPets? Läs vidare så ska vi reda ut fler detaljer.

Vad ingår i Lassie hundförsäkring?

Först och främst har man delat upp hundförsäkringen i tre paket: Mini, Mellan och Stor. Ett upplägg vi känner igen från t.ex. ManyPets eller Moderna.

Mini

Lassie Mini är en enkel veterinärvårdsförsäkring utan något extra, med ett maxbelopp på upp till 30 000kr. Villkor och omfattning påminner om t.ex. Moderna Enkel, eller ManyPets Bas. Mini bör passa den som vill ha låg månadskostnad och är beredd att betala ur egen ficka om något händer.

Mellan

Lassie Mellan har ett maxbelopp på 60 000kr. I vår jämförelse kan man se att det också är frågan om generösa villkor där exempelvis medicin, rehab, foder, tandskador, kejsarsnit, röntgen och strålbehandling ingår.

Vi har även gjort stickprov och tagit fram exempelpriser. Där kan vi se att Lassie Mellan verkar vara en mycket prisvärd hundförsäkring jämfört med motsvarande försäkringar från konkurenterna. Om du vill se ditt pris på deras hundförsäkring kan du gå till Lassies priskalkylator.

I mellansegmentet, för dem som letar efter en prisvärd hundförsäkring, tycker vi att Lassie Mellan är vinnaren och i vår jämförelse delar vi här ut vår subjektiva benämning: ”Mest prisvärda hundförsäkringen 2021”.

Mest prisvärda hundförsäkringen 2021 - Lassie

Stor

Lassie Stor erbjuder marknadens högsta maxbelopp på hela 150 000kr per år. Villkor och omfattning är liknande för Mellan och Stor, men för det senare ligger ersättninsnivåerna för t.ex. rehab eller medicinskt foder lite högre.

I kampen om den bästa och mest omfattande hundförsäkringen i premium-segmentet i vår jämförelse av hundförsäkringar, så ligger Lassie helt klart med i det absoluta toppskitet.

Villkor och omfattning

I vår jämförelse kan vi se att Lassie Mellan och Lassie Stor har generösa villkor och ligger i toppskitet om du frågar oss på försäkrahunden.nu.

Exempelvis ersätter man, för Mellan och Stor, receptbelagd medicin, kejsarsnitt, röntgen, strålbehandling / cellgifter och tandskador. Detta är i liknande omfattning som andra lite mer omfattande hundförsäkringar, då exempelvis Moderna Trippel, ManyPets Standard / Premium och ICA. Noterbart är att man även (likt ManyPets) ersätter beteenderubbningar och ordinerat foder.

Av vad vi kan se i villkoren ersätter man inte tandsjukdomar, förutom TR / FORL som är mest vanligt bland katter. Lassie har samma villkor för hund och katt, vilket kan vara bra att känna till.

Dolda fel

Lassie hundförsäkring täcker dolda fel, vilket är en trygghet när man köper en hundvalp. Villkoret för att dolda fel ska gälla är att hunden blivit undersökt av veterinär innan 120 dagars ålder och sedan dess sedan varit oavbrutet veterinärvårdsförsäkrad.

Självrisk

Valet för självrisk är ganska standardmässigt, antingen 1500 kr eller 3500 kr i fast självrisk och sedan 15% eller 25% i rörlig del.

Självriskperiod

Lassie hundförsäkring har en mycket generös självriskperiod på hela 365 dagar, vilket är den längsta självriskperioden på marknaden tillsammans med ManyPets och Folksam. Du betalar bara en fast självrisk per självriskperiod.

Livförsäkring

Livförsäkringen är ett tillval som innebär att hundens värde betalas ut om hunden avlider. Här finns ett tak på max 30 000kr. Livförsäkringen upphör då hunden fyller 8, 10 eller 12 år beroende på ras.

Upp till 25% rabatt med smart app

Alla ärenden kan skötas i Lassies app. Skadeanmälan, frågor, villkor, men framför allt ett poängsystem som ger dig rabatt på upp till 25% för att genomföra förebyggande åtgärder med syfte att ge en friskare hund.

Högt rankad

Konsumenternas jämförelse är Lassie högt rankad och finns i den absoluta toppen med betyg 4,3 av 5. Kunderna ger också höga betyg med i skrivande stund 4,6 av 5 på Trustpilot.

8.9

Vårt betyg

Slutsats

Lassie Hundförsäkring omdöme

Lassie är en helt ny aktör på marknaden, men det behöver inte vara en nackdel. Ett till synes techinriktat försäkringsbolag och något av en frisk fläkt, med sina idéer om att även arbeta förebyggande med ett belöningssystem via en app. Win win, bra för kunden och bra för Lassie.

Villkoren är generösa och i vår jämförelse ser man likheter med ManyPets. Möjligen är det en nackdel att de inte täcker tandsjukdomar (Förutom TR). Men å andra sidan om månadskostnaden är attraktiv, så vägs det kanske upp.

Även om priset på en hundförsäkring kan variera mycket beroende på t.ex. ras m.m. så indikerar våra stickprov och exempelpriser att Lassie har en attraktiv och konkurenskraftig premie. Räkna på ditt pris för Lassie här.

Faktum är att Lassie Mellan seglar upp som vår favorit om man söker en prisvärd hundförsäkring i mellansegmentet med maxbelopp på 60 000kr. Vi har därför utnämnt Lassie Mellan till ”Mest prisvärda hundförsäkringen 2021” (Subjektiv bedömning).

Betyg Lassie Stor, från Konsumenternas omräknat i procent (2021-10-05)

Veterinärvård

100%

Självrisker

56%

Livförsäkring

90%

Begränsningar

82%

Kundomdömen omräknat i procent (2021-10-05)

Trustpilot

92%

Vårt omdöme för prisvärdhet och rabatter (2021-10-05)

Prisvärdhet och rabatter

90%

Plus

 • Möjlighet till marknadens högsta maxbelopp på 150 000kr
 • Självriskperiod om hela 365 dagar
 • Generösa villkor och omfattning
 • Upp till 25% rabatt med smart app med förebyggande åtgärder
 • Lassie Mellan är till synes mycket prisvärd för våra exemelpriser
 • Röntgen, strålbehandling / cellgifter ingår i ”Mellan” och ”Stor”

Minus

 • Tandsjukdomar ingår ej (förutom TR)
 • Helt ny aktör på marknaden

Lämna ett svar