Skip to main content

* Detta inlägg innehåller annonslänkar. Vi reserverar oss för ev. felskrivningar. Se vår disclaimer.

* Inlägget är att se som reklam för ManyPets

ManyPets Premium:

Betyg 4,7 av 5 på konsumenternas.se (2021-10-18)

ManyPets Standard:

Betyg 4,5 av 5 på konsumenternas.se (2021-10-18)

 • Upp till hela 140 000 kr i maxbelopp
 • Möjlighet till 0kr i fast självrisk
 • Självriskperioden är hela 365 dagar
 • Tandsjukdomar och tandskador ingår (Standard / Premium)
 • Röntgen samt strålbehandling / cellgifter ingår (Standard / Premium)
 • Mängdrabatt på 15%

ManyPets hundförsäkring (tidigare Bought By Many) har sedan lanseringen i Sverige 2019 framgångsrikt etablerat sig som en aktör att räkna med på svenska marknaden för hundförsäkringar. Om man läser på själv eller tittar i vår jämförelse framgår det att ManyPets hundförsäkring har mycket generösa villkor.

I skrivande stund är ManyPets Premium den högst rankade hundförsäkringen på Konsumenternas med betyg 4,7 av 5. Sedan tätt följd av ManyPets Standard med ett betyg på 4,5 av 5. (Konsumenternas erbjuder oberoende fakta och vägledning inom bl.a. försäkringar.)

Är ManyPets den bästa hundförsäkringen? – Det måste du själv i slutändan svara på. Det som speglas i denna recension är våra personliga högst subjektiva omdömen och tolkningar. Vi reserverar oss för ev. felskrivningar.

Vad ingår i ManyPets hundförsäkring?

ManyPets hundförsäkring är paketerad i tre paket: Bas, Standard och Premium. Dessa paket har i sin tur maxbeloppen 30 000kr (Bas), 60 000kr (Standard) och 140 000kr (Premium). Standard och Premium är mer omfattande hundförsäkringar, medans Bas är en enklare veterinärvårdsförsäkring.

I samtliga alternativ ingår fri tillgång till rådgivning via den digitala veterinärkliniken FirstVet.

ManyPets Bas

ManyPets Bas är en grundläggande veterinärvårdsförsäkring med ett maxbelopp på 30 000kr, som täcker vård och behandling av veterinär, men inte något extra såsom röntgen, strålbehandling, tandsjukdomar, medicin osv.

Detta bör vara en hundförsäkring för den som vill ha en låg månadskostnad och är beredd att betala större summor ur egen ficka om något händer.

ManyPets Standard

Detta är en till synes mycket omfattande hundförsäkring med generösa villkor och ett maxbelopp på 60 000kr. ManyPets Standard är den näst högst rankade hundförsäkringen just nu med betyg 4,3 av 5 på Konsumenternas. Detta är då strax efter ManyPets Premium som ligger i topp.

I vår jämförelse kan man se exempel på vad som ingår, då exempelvis receptbelagd medicin, tandsjukdomar och tandskador, MR och CT-röntgen, rehabilitering m.m. Speciellt för ManyPets Standard (och Premium) är att även ordinerat foder och beteenderubbningar ingår.

Om du letar efter bästa hundförsäkringen, ”bäst i test” eller liknande och tycker att ett maxbelopp på 60 000kr är lagom, är detta sannolikt något att titta mer på.

MenyPets Premium

Villkoren för ManyPets Standard och Premium är av vad vi kan se likartade, men Premium har hela 140 000kr i maxbelopp, samt något högre ersättningsbelopp för rehab och ordinerat foder. Dessutom ingår livförsäkring på köpet om man tecknar ManyPets Premium.

Som nämnts tidigare har ManyPets Premium högst ranking av alla jämförda hundförsäkringar i Sverige (4,7 av 5) på Konsumenternas. Se vår jämförelse för exempel på vad som ingår.

Vi tror att ManyPets Premium är något att titta på om du letar efter bästa hundförsäkringen och vill ha högt maxbelopp.

Villkor och omfattning

ManyPets Premium och Standard utmärker sig genom generösa villkor och som nämnts är dessa rankade som nummer ett och nummer två på Konsumenternas.

Exempel på sådant som ersätts för ManyPets Premium och Standard är: receptbelagd medicin, kejsarsnitt, röntgen, strålbehandling / cellgifter samt tandskador och tandsjukdomar.

Speciellt för ManyPets Standard och Premium är att man även ersätter tandsjukdomar (inkl. TR / FORL). Ersättning för tandsjukdomar är oss veterligen väldigt unikt för hundförsäkringar.

Man ersätter även beteenderubbningar och ordinerat foder, vilket även det är ovanligt. Förutom ManyPets har vi endast sett detta hos Lassie.

Dolda fel

ManyPets ersätter dolda fel om hunden undersökts av veterinär innan 4 månaders ålder.

Tillvalet ”tidigare besvär”

Med ManyPets hundförsäkring kan du även välja tillvalet ”tidigare besvär”, vilket kan vara en trygghet om du vill byta hundförsäkring. Skador eller sjukdomar som skett innan försäkringen tecknats utesluts ofta från andra hundförsäkringar.

Med tillvalet ”Tidigare besvär” kan man få ersättning på upp till 7000kr/år för för skada eller sjukdom som inträffat inom de tre senaste månaderna innan försäkringen startat.

Självrisk

Ytterligare något unikt med ManyPets hundförsäkring är att man kan välja 0kr i fast självrisk fram till det att hunden fyller 9 år. Valen för självrisk är flexibla och kan i stor grad anpassas efter hur du vill ha det.

Du väljer mellan 0, 1500 och 3500kr i fast självrisk, samt 15 eller 25% i rörlig del.

Notera dock att när hunden fyller 9 år sätts den rörliga självrisken till 25% och den fasta till lägst 1500kr. Att den rörliga självrisken automatiskt blir 25% från 9 års ålder är en av få nackdelar vi hitttat med ManyPets, men å andra sidan är flexibiliteten för självrisk stor fram till 9 års ålder.

Självriskperiod

ManyPets självriskperiod är den högsta på marknaden, nämligen ett helt år. Utöver ManyPets är det oss veterligen bara Lassie och Folksam som erbjuder lika lång självriskperiod.

Livförsäkring

För ManyPets Standard och Bas, är livförsäkringen ett tillval. Men för Premium ingår livförsäkringen redan från början.

Maxbeloppet för livförsäkringen är 70 000kr och gäller fram till att hunden fyllt 9 år. Livförsäkringen ersätter då hundens marknadsvärde om den avlider, försvinner eller blir stulen.

ManyPets Rabatt

Om du har flera djur försäkrade hos ManyPets får du 15% mängdrabatt. Av vad vi känner till är detta den enda kända rabatten som finns att tillgå.

ManyPets omdömen

Om du letar efter ManyPets betyg eller vill ha omdömen, så har vi samlat några nedan. Det är dels objektiva omdömen av villkor och omfattning från Konsumenternas, samt kundomdömen från Feefo.

Konsumenternas

När denna recension skrivs, så är ManyPets Premium den högst rankade hundförsäkringen på Konsumenternas med ett betyg på 4,7 av 5. Nummer två är ManyPets Standard med betyg 4,3 av 5.

Konsumenternas är inriktade på oberoende fakta och vägledning inom bl.a. försäkringar. Bedömningen innefattar ej pris eller kundnöjdhet, utan är en objektiv bedömning av innehållet.

Kundomdömen från Feefo

Feefo handlar det i skrivande stund om totalt 4647 omdömen och ManyPets får då ett medelbetyg på fina 4,4 av 5 av kunderna. Då med gott om positiva omdömen från nöjda kunder och flertalet toppbetyg.

De enstaka negativa omdömen som finns anmärker främst på ovanligt långa handläggningstider. Detta är synpunkter som verkar ha kommit upp under sommaren 2021 och frammåt.

Feefo fokuserar på att det ska vara riktiga omdömen från riktiga kunder och så låg andel fejkade omdömen som möjligt. Det gör man exempelvis genom att kontakta faktiska kunder som köpt en viss produkt eller tjänst. Detta gör att alla kunder, såväl nöjda som missnöjda, tillfrågas. Detta borgar sannolikt för en nyanserad och faktiskt bild av kundnöjdheten.

8.9

Vårt betyg

Slutsats

ManyPets Hundförsäkring omdöme

Det som utmärker ManyPets hundförsäkring är att man för Standard och Premium har mycket generösa villkor, vilket också bekräftas av det högsta betyget av alla på Konsumenternas.

ManyPets har funnits sedan 2019 på svenska marknaden och har vuxit mycket på kort tid. Enstaka omdömen om långa handläggningstider har tillkommit under sommaren 2021, medans merparten av kunderna ändå ger toppbetyg.

Våra exempelpriser tyder på att ManyPets prismässigt numera ligger hyfsat i nivå med motsvarande försäkringar från konkurenterna. Ibland ligger ManyPets t.o.m. något högre, vilket kanske inte är så konstigt då man ofta har generösare villkor. Vi skulle nog vilja påstå att ManyPets Standard och Premium är prisvärda alternativ inom premiumsegmentet med tanke på vad man får för pengarna. Notera dock att priser varierer mycket från fall till fall. Räkna ut ditt pris här.

En av få nackdelar med ManyPets är att den rörliga självrisken sätts till 25% när hunden fyller 9 år, men å andra sidan är valen för självrisk mycket flexibla innan dess. Exempelvis kan du välja 0kr i fast självrisk fram till 9 års ålder.

ManyPets Standard och Premium känns verkligen premium om du frågar oss. Med förmodligen de mest generösa villkoren på marknaden, tror vi att detta är något att titta på om man söker bästa hundförsäkringen, bäst i test eller liknande. Vilken som är bästa hundförsäkringen måste dock du själv svara på i slutändan. Se gärna vår jämförelse av hundförsäkringar för att se hur ManyPets står sig mot konkurenter.

Betyg ManyPets Premium, från Konsumenternas omräknat i procent (2021-10-25)

Veterinärvård

100%

Självrisker

100%

Livförsäkring

90%

Begränsningar

78%

Kundomdömen omräknat i procent (2021-10-25)

Feefo

88%

Vårt omdöme för prisvärdhet och rabatter (2021-10-25)

Prisvärdhet och rabatter

85%

Plus

 • Möjligt maxbelopp på hela 140 000 kr
 • Du kan välja 0kr i fast självrisk fram till 9 års ålder
 • Självriskperiod på 365 dagar
 • Tandsjukdomar och tandskador ingår (Standard / Premium)
 • Röntgen, strålbehandling / cellgifter ingår (Standard / Premium)
 • Högst ranking på Konsumenternas (Standard / Premium)
 • 15% mängdrabatt

Minus

 • Rörlig självrisk sätts till 25% när hunden fyller 9 år
 • ManyPets är relativt nya på marknaden

Lämna ett svar